Nyheter:

ONTECH Data i Drammen med eget dataverksted / pcverksted i 31 år. Vi utfører pc reparasjon, pc hjelp, dataservice, datahjelp og IT support i Drammen, Buskerud, Vestfold og Asker Bærum. Ontech Data i Drammen løser dine pc og dataproblemer med 31 år i databransjen og eget dataverksted! Lett å finne frem, lett å parkere. Rimelig pchjelp og personlig service.

Ring Ontech Data på tlf 32 82 33 22.

Til forsiden

Oktober 2021: Windows 11 er her. Helt gratis.

Microsoft har nå sluppet Windows 11 som på sikt vil ta over for Windows 10. For å kunne oppgradere din pc helt gratis fra Windows 10 til den nye Windows 11 må din pc i dag kjøre minimum Windows 10 versjon 2004. Det er også en del minimumskrav til systemet for installering av Windows 11 på en pc. Hvis enheten din ikke oppfyller disse kravene, er det ikke sikkert at du kan installlere Windows 11 på enheten.

 

Ontech Data i Drammen kan hjelp deg sikkert og trygt med denne store Windows 11 oppdateringen. Hold din pc sikkerhetsmessig og funksjonsmessig oppdatert ved å installere disse viktige Windows-oppdateringer fortløpende. Ontech Data i Drammen kan hjelpe deg slik at den nye Windows 11 kommer trygt og sikkert på plass med eventuelle tilpasninger etterpå. Ontech Data i Drammen hjelper deg også hvis du skulle få problemer underveis eller i etterkant av Windows 11 oppdateringen.

 

Ontech Data i Drammen utfører service via pc-fjernstyring der du sitter, enten hjemme eller på kontoret. Vi kan også rykke ut til deg i service-oppdrag eller sjekke din pc ved Ontech Data sitt dataverksted / pcverksted i Drammen, avhengig av hva som passer best.

 

Ontech Data - Pc verkstedet i Drammen med 31 års erfaring.

 

Ring oss på tlf 32823322 eller bruk kontaktskjemaet under.

 

 

 

Juni 2019: Ny Windows 10 versjon 1903

Microsoft har nå sluppet enda en ny halvårsoppdatering av Windows10, versjon 1903. Den nyeste oppdateringen av Windows 10 inneholder mange nye funksjoner, innstillinger, forbedringer og sikkerhetsfunksjoner, blant annet en ny og forbedret søkefunksjon, nytt lyst tema, en etterlengtet mulighet til å utsette alle oppdateringer fremover i tid, dette gjelder også Windows 10 Home, i tillegg til en rekke andre nyheter og forbedringer under panseret.

Dessverre endrer oppdateringen også noen innstillinger du ikke ønsker å endre, uten å spørre deg. I noen tilfeller deaktiverer oppdateringen også den nyttige og viktige systemgjenopprettings- funksjonen som gjør det mulig å gjenopprette pc-en ved alvorlige feil. Den bør raskest mulig slås på igjen. 

Etter at denne siste Windows 10 1903 oppdateringen er installert, kan du oppleve at Windows tvinger deg til å bruke nye temaer, men dette kan lett stilles tilbake igjen. Den nye versjonen av Windows 10 krever også mer lagringsplass, og det reserveres lagringsplass på disken for oppdateringer. Dessverre er det også rapportert at opp- dateringen roter til for de som har installert den klassiske menyen Classic Shell, men dette lar seg løse i etterkant.

Hold din pc sikkerhetsmessig og funksjonsmessig oppdatert ved å installere disse viktige Windows-oppdateringene fortløpende. Ontech Data i Drammen kan hjelpe deg med denne nye store Windows 10 1903 oppdateringen slik at den kommer trygt på plass med eventuelle tilpasninger etterpå. Ontech Data i Drammen hjelper deg også hvis du skulle få problemer underveis eller i etterkant av Windows 10 1903 oppdateringen. Ontech Data utfører service via pc-fjernstyring der du sitter, enten hjemme eller på kontoret. Vi kan også rykke ut til deg i serviceoppdrag eller sjekke din pc ved Ontech Data sitt dataverksted / pcverksted i Drammen, avhengig av hva som passer best.

Ring oss på tlf 32 82 33 22 eller bruk kontaktskjemaet under.

 

31.10.2018: Ny stor Windows 10 oppdatering

Microsoft har nå sluppet en ny stor halvårs oppdatering. Dette er den sjette store oppdateringen for Windows 10 etter debuten i 2015. Etter installasjonen vil datamaskinen kjøre Windows 10 versjon 1809. Denne gangen har Microsoft fokusert på sikkerhet, holdbarhet, nye funksjoner, utseende og design. Windows Update funksjonen vil heretter benytte seg av maskinlæring for å vite når en ny oppdatering kan installeres på det minst ubeleilige tidspunkt. Ontech Data i Drammen kan hjelpe deg med denne store Windows 10 oppdateringen slik at den kommer trygt på plass med eventuelle tilpasninger etterpå. Ontech Data i Drammen hjelper deg også hvis du skulle få problemer underveis eller etter denne Windows 10 1809 oppdateringen.

 

20.02.2018: Gammelt Facebook virus / skadevare i ny drakt sprer seg.

Mange opplever i disse dager å få en privat melding fra en av sine kontakter på Facebook med henvisning til en video. Disse meldingene skaper forvirring og utgjør samtidig en stor sikkerhetsrisiko. Den korte forklaringen er at dette er et svindel- forsøk på å stjele mottakerne sitt brukernavn og passord, altså et phishing-angrep. Dersom du klikker på disse meldingene vil du få opp en falsk innloggingsside. I de fleste tilfeller er dette en kopi av Facebook sin innloggingsside, men også Youtube og Google blir misbrukt. Svindlerne ønsker enten å gi inntrykkav at din eksisterende innlogging har løpt ut, eller at du måskrive inn passord på nytt for å bekrefte at du er deg ellerhar riktig alder for å se innholdet. Selv om meldingen kommer fra en av dine kontakter er det ikke den personen som er avsender. I de aller fleste tilfellene har personen du mottar meldingen fra gått på samme svindel selv. Bakmennene har fått tilgang til personens brukernavn og passord, og benytter personens brukerkonto til å sende ut meldinger i deres navn. Får du en slik melding er det viktig å ikke klikke på den. Dette er en gammel traver som dukker opp igjen, gjerne i ny forkledning med ny utforming og ordlyd.

 

22.12.2017: Advarer mot nytt Facebook Messenger datavirus

Sikkerhetsselskapet Trend Micro har avdekket en ny skadevare som angripere brukere av Facebook Messenger. Skadevaren går under navnet «Digmine» og maskerer seg som en videofil, skriver selskapet, og infiserer deretter enhetene til personene som starter «videoen». Etter den har infisert enheten, installerer skadevaren et ondsinnet tillegg til Chrome som gjør det mulig å få tilgang til brukerens Facebook-profil. «Digmine» er også i stand til å sende meldinger, som inkluder skadevaren, via Messenger fra infiserte enheter. Ifølge Trend Micro er det kun PC-er som kan bli infisert av skadevaren, den kan ikke ramme smarttelefoner. Ontech Data i Drammen hjelper deg med alle typer av datavirus. Vi fjerner datavirus slik at din pc blir trygg igjen. Ontech Data i Drammen har 29 års erfaring med fjerning av datavirus.

 

17.10.2017: Ny stor oppdatering for Windows 10 fra Microsoft.

Nylig kom den store årsoppdateringen for Windows 10, Creators Update versjon 1703. En stor oppdatering og feilrettingspakke for Windows 10. Men allerede nå er enda en ny og stor oppdatering for Windows 10 på gang. Den har fått navnet Windows 10 Fall Creators Update 1709 og legger noen nye funksjoner til i Windows, samt retter endel kjente feil. Denne oppdateringen er meget stor og tar ofte mellom 2-4 timer å laste ned og installere. Men dessverre er heller ikke denne feilfri. Det er rapportert problemer både under selve oppdateringen og etter oppdateringen. Kunden opplever ofte at ikke alt ser ut som før og at noen programmer rett og slett ikke virker, skriveren kan slutte å fungere, problemer med Edge nettleser og forskjellige driverproblemer med bl.a. nettverkskort og skjermkort. Ontech Data kan hjelpe deg med denne store og viktige oppdateringen og installere denne manuelt og kontrollert. I tillegg går vi gjennom i etter- kant og utfører noen justeringer, tester ut dine programmer osv. slik at din pc fungerer som den skal. Ring oss for mer info.

 

08.07.2017: Datavirus sprer seg på Facebook:

Et datavirus herjer på Facebook og sprer seg raskt igjennom meldinger sendt til venner. Viruset stjeler informasjon fra din Facebook profil. Dataviruset (egentlig ikke virus men heller kalt skadevare) oppretter meldinger som blir sendt til dine venner på Facebook. Meldingene inneholder smiletegn med en kort lenke. Lenken går til en ekstern nettside som installerer et tilleggsprogram i nettleseren din som kan brukes til identitetstyveri. Videre undersøkelser av viruset eller skadevaren viser at denne installerer et tillegg i Google Chrome nettleser. Ontech Data i Drammen hjelper deg med Facebook datavirus. Vi fjerner Facebook datavirus slik at din pc blir trygg igjen. Ontech Data i Drammen har 29 års erfaring med fjerning av datavirus.

Ring oss på 32 82 33 22 eller send oss mail via kontakt- feltet, så hjelper vi deg med å fjerne Facebook viruset.


13.05.2017:Hackerangrep over hele verden:

Viruset som har infisert datamaskiner verden over fører til at brukerne ikke lenger får tilgang til datafilene, samtidig som det kreves en løsesum for at maskinen igjen skal kunne låses opp. Dette er et såkalt løsepengevirus eller ransomware og finnes i mange varianter. Noen av disse filen kan dekrypteres, andre kan gjenopprettes på annen måte. Men for mange av disse løsepengevirus-variantene finnes det per dags dato ingen måte å dekryptere infiserte filer på, slik at de blir leselige igjen. Men dersom man har en fersk sikkerhetskopi/databackup så redder man alle data.

 

Ontech Data i Drammen hjelper deg med dette

Vi fjerner også selve viruset slik at din maskin kan brukes som vanlig. Vil vil også, hvis mulig, prøve å gjenopprette krypterte filer, noe som er avhengig av
typen løsepengevirus.

Det er viktig at alle datamaskiner oppdateres med de siste sikkerhetsoppdateringer slik at ikke viruset kan angripe sårbarheter på din datamaskin.

Ontech Data i Drammen hjelper deg med å oppdatere din data ved vårt verksted, ute hos kunde, eller enkelt via fjernstyring. Ontech Data hjelper deg også med å sette opp rutiner for automatisk sikkerhetskopiering av dine data, slik at du kan være sikker på at dine data er trygge og lett kan gjenopprettes.

Ring oss på telefon 32 82 33 22.


ONTECH Data i Drammen - Datahjelp og dataservice i 29 år

ONTECH Data har eget dataverksted / pcverksted i Drammen og utfører pc reparasjon, pc hjelp, dataservice, IT drift og datahjelp i Drammen og omegn: Mjøndalen, Hokksund, Modum, Lier, Sande, Svelvik, Asker og Bærum. Holder du til lenger unna så kan vi koble oss opp til deg via fjernhjelp / pc-fjernstyring og ordne din data mens du venter. Således dekker vi datahjelp i hele Buskerud. Lett å finne frem til oss, lett å parkere.

Ontech Data er et av Drammens eldste datafirmaer for både datasalg og dataservice. 29 års erfaring fra dataservice / dataverksted og salg av datamaskiner og tilbehør.

Les mer om våre tjenester i menyen over.

Kontakt Ontech Data på telefon 32 82 33 22 eller send oss en melding her:

hCaptcha